Η πλειοψηφία των ενηλίκων στην Αμερική-ένα εντυπωσιακό 68 τοις εκατό-καταναλώνει συμπληρώματα διατροφής. Δημιουργείται το ερώτημα όμως, εάν  λαμβανουν τα θρεπτικά συστατικά  που χρειάζονται. Η πραγματική βιοδιαθεσιμότητα των θρεπτικών ουσιών ποικίλλει ευρέως, σύμφωνα με το Berkeley Wellness Letter. Μπορεί να απορροφάται οπουδήποτε από το δέκα έως το ενενήντα τοις εκατό των θρεπτικών ουσιών σε ένα δεδομένο φαγητό ή συμπλήρωμα. Όταν βάζετε την πολυβιταμίνη / ιχνοστοιχείο στο στόμα σας, το σώμα σας χρησιμοποιεί οπουδήποτε από το 30 έως το 80 τοις εκατό του ψευδαργύρου, του χαλκού και του σεληνίου και μόλις το 30 έως 40 τοις εκατό του ασβεστίου. Υπό τυπικές συνθήκες, πολλά από τα ισχυρότερα μόρια προαγωγής της υγείας μας απορροφούνται ελάχιστα. Για παράδειγμα ,η απο του στόματος καταναλωθείσα Κουερσετίνη είναι μόνο 17% διαθέσιμη. Οι πολυφαινόλες από το πράσινο τσάι έχουν κακή βιοδιαθεσιμότητα. Το ελλαγικό οξύ, που βρίσκεται στα κεράσια και τα σμέουρα, δεν απορροφάται καλά. Η γλουταθειόνη, ο κύριος αντιοξειδωτικός παράγοντας  μας, είναι ευαίσθητη και εύκολα οξειδώνεται ή αλλιώνεται. Η βιοδιαθεσιμότητα των βοτάνων ποικίλλει επίσης ευρέως. Στην πραγματικότητα, η πρόσληψη θρεπτικών ουσιών μπορεί να επηρεαστεί από τα οξέα του στομάχου, τα ένζυμα του εντέρου, τα βακτηριακά ένζυμα και τον μεταβολισμό του ήπατος. Επιπλέον, τα ίδια τα θρεπτικά συστατικά δεν είναι πάντα σταθερά όταν αποθηκεύονται για μεγάλες χρονικές περιόδους. 

Τα συστήματα αποδέσμευσης λιποσωμάτων προσφέρουν μια απάντηση. Τα συστήματα χορήγησης λιποσωμάτων, με την προηγμένη βιοδιαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών τους, είναι όλο και πιο δημοφιλή. Υπάρχουν σχεδόν 54.000 δημοσιευμένες μελέτες για τα λιποσώματα που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους κριτές και οι επαναστατικές εξελίξεις στη σύνθεσή τους έχουν επωφελήσει πολλούς τομείς. Χρησιμοποιούνται στην ιατρική, τα καλλυντικά, για την παροχή εμβολίων, ορμονών, ενζύμων, βιταμινών, βοτανικών,ακόμη και στη γεωργία. 

Τα λιποσώματα είναι μικροσκοπικές φυσαλίδες λιπιδίων - τόσο μικροσκοπικές οπου είναι αόρατες με γυμνό μάτι, 1 / 1000ο από το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας. Είναι κατασκευασμένα από τα ίδια λιπαρά-φωσφολιπίδια-όπως οι δικές μας κυτταρικές μεμβράνες. Τα λιποσώματα είναι βιοσυμβατά και σταθερά και μπορούν να κατασκευαστούν για να μεταφέρουν τόσο νερό όσο και λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά. Εάν παρασκευασθούν σωστά, μπορούν να διευκολύνουν την απορρόφηση μόλις προσγειωθούν στη γλώσσα και μπορούν να προστατεύσουν τις ουσίες που μεταφέρουν απο τη διάσπαση των πεπτικών οξέων και ενζύμων. Επειδή είναι κατασκευασμένα από τα ίδια λιπίδια που συνθέτουν τις δικές μας κυτταρικές μεμβράνες, μπορούν να συγχωνευθούν αποτελεσματικά με την κυτταρική μεμβράνη και να βελτιστοποιήσουν την κυτταρική υποστήριξη.

Η τεχνολογία λιποσωμάτων έχει ειπωθεί ότι φέρνει τη δύναμη της ενδοφλέβιας θεραπείας σε μια βολική από του στόματος μορφή. Με την ευκολία χρήσης - ένα απλό ψεκασμό ή κατάποση - και υπόσχεση της ταχείας απελευθέρωσης και της βέλτιστης πρόσληψης, τα λιποσωμικά σκευάσματα μπορούν να προσφέρουν εντυπωσιακή ισχύ. 

Λόγω της ενισχυμένης μεταφοράς και απορρόφησης, τα θρεπτικά συστατικά που χορηγούνται σε λιποσωμική μορφή σε χαμηλότερες δόσεις μπορεί να προσφέρουν ίση ή μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τις υψηλότερες δόσεις που παρέχονται σε μορφές που είναι λιγότερο βιοδιαθέσιμες. Η ισχύς τους είναι εντυπωσιακή. Σε λιποσωμική μορφή, η απορρόφηση της γλουταθειόνης μπορεί να συγκριθεί με εκείνη των ενδοφλέβιων σκευασμάτων και φαίνεται να συμβάλλει στη διατήρηση της πολύτιμης ενδοκυτταρικής αποθήκευσης. Σε λιποσωμική μορφή, η Βιταμίνη Β-12 μπορεί να έχει επίπεδα πρόσληψης πέντε έως δεκαπέντε φορές υψηλότερα απο την κανονική  Β-12.

 Ακόμη καλύτερα, τα φωσφολιπίδια σε λιποσώματα είναι θεραπευτικά. Βοηθούν στη θρέψη κάθε μεμβράνης κυττάρων παρέχοντας τα λιπίδια που χρειάζονται για να λειτουργούν άριστα.