Τι είναι η Κανναβιδιόλη;

Η κανναβιδιόλη (CBD) είναι μια φυσική χημική ένωση, που βρίσκεται στο φυτό κάνναβης. Είναι μια από τις πολυάριθμες μοναδικές ενώσεις, που ονομάζονται κανναβινοειδή και απαντώνται φυσικά στην κάνναβη.

Γενικά, τα κανναβινοειδή μπορούν να παραχθούν φυσικά στο ανθρώπινο σώμα (αυτά είναι γνωστά ως ενδοκανναβινοειδή) ή βρίσκονται στο φυτό κάνναβης ως φυτοκανναβινοειδή. Η κανναβιδιόλη εξάγεται βιομηχανικά από το φυτό κάνναβης και διαχωρίζεται από τα άλλα κανναβινοειδή, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των εκχυλισμάτων κάνναβης.

Η κανναβιδιόλη είναι ένα φυσικό φυτοκανναβινοειδές, το οποίο βοηθάει στην ενίσχυση της ρύθμισης του κεντρικού νευρικού συστήματος. Συνεπώς, η κανναβιδιόλη ενισχύει την δράση των ενδοκανναβινοειδών και συμβάλλει στην ρύθμιση ζωτικών λειτουργιών για τον οργανισμό, όπως:

  • Όρεξη
  • Διάθεση
  • Μνήμη
  • Ύπνος
  • Αίσθημα Πόνου
  • Διάφορες λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος

Κανναβιδιόλη (CBD) και Τετραϋδροκανναβιόλη (THC)

Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι συγχέουν την ουσία της κανναβιδιόλης με αυτή της τετραϋδροκανναβινόλης (THC). Η τελευταία αποτελεί ένα άλλο κανναβινοειδές, το οποίο βρίσκεται φυσικά στην κάνναβη. Και οι 2 αυτές ουσίες, αντιπροσωπεύουν τα κυριότερα συστατικά του φυτού, έχοντας όμως σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Η τετραϋδροκανναβινόλη, σε αντίθεση με την κανναβιδιόλη, προκαλεί ένα αίσθημα ευφορίας, το οποίο είναι γνωστό ως «φτιάξιμο». Η κανναβιδιόλη από την άλλη πλευρά, δεν είναι ψυχοδραστική ουσία, καθώς δεν δημιουργεί καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια στον οργανισμό.